V Nemocnici Prostějov pečují o osm pacientů s covid-19

V Nemocnici Prostějov pečují o osm pacientů s covid-19
ilustrační foto nemocnice Prostějov

V souhrnu o třináct pacientů klesl od minulého pondělí počet pacientů s onemocněním covid-19 v nemocnicích Středomoravské nemocniční. Aktuálně v nich zdravotníci pečují celkem o 27 nemocných. 

V Nemocnici Prostějov se léčí nyní osm pacientů s covid-19 a i zde jsou dva osoby na lůžku intenzivní péče a vyžadují podporu UMP. 

Devatenáct covidových pacientů leží v Nemocnici Přerov, z toho jsou dva ve vážné stavu na umělé plicní ventilaci. Nemocnice  Šternberk je i na začátku tohoto týdne bez covidových pacientů. Jiná situace je v Nemocnici Jeseník, ve které hospitalizují devět nemocných, z toho stav jednoho je vážný.

"V souvislosti se šířící se mutací koronaviru omikron stoupá vytíženost na všech třech odběrových místech na PCR testy v SMN. Za celý minulý týden v nich zdravotníci odebrali vzorek u více než 3300 lidí a pozitivita testů dosahuje téměř 40 %. Na zvýšenou poptávku po testování zareagovala například prostějovská nemocnice otevřením odběrového místa i v neděli a jeho prodloužením ve všedních dnech o hodinu déle," uvedl mluvčí Středomoravské nemocniční Adam Knesl. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář