Přepadení pošty v Dobromilicích má na svědomí recidivista

Přepadení pošty v Dobromilicích má na svědomí recidivista
ilustrační foto pixabay.com

V neděli krátce po poledni byl v Prostějově po dvoudenním usilovném pátrání a shromažďování důkazního materiálu, na základě předchozího souhlasu státního zástupce, zadržen 30letý muž podezřelý z loupežného přepadení pošty v obci Dobromilice.

Při prováděných úkonech se podezřelý ke všemu doznal a včerejšího dne mu bylo sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež s desetiletou trestní sazbou odnětí svobody. Prověřováním případu se zjistilo, že pracovnice pošty vydala pachateli z obavy o svůj život, kterou ohrožoval střelnou zbraní, finanční hotovost 34 000 Kč a losy v hodnotě 1 000 Kč. Po přepadení pachatel při útěku okradl ženu o jízdní kolo, které bylo později nalezeno u místní pily v Dobromilicích. Dál pak pokračoval pěšky a přitom se zbavoval svých oděvních svršků a v potoce byla policejními potápěči nalezena odhozená maketa střelné zbraně. Při útěku také skryl ve venkovním prostoru přímo v terénu v blízkosti potoka odcizené peníze včetně losů, kde byly ještě ten den policisty nalezeny.

"Co se týká osoby pachatele, jedná se o uživatele návykových látek a recidivistu, který se v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti a protiprávního jednání souvisejícím s návykovými látkami, za které byl odsouzen. Z naší strany byl dán státnímu zástupci podnět k podání návrhu vzetí obviněného do vazby, kde by bylo vedeno jeho trestní stíhání, " doplnila policejní mluvčí Miluše Zajicová. (red) 

Poslat nový komentář