Zámek Plumlov zve na velikonoční Rekviem za rytíře

Zámek Plumlov zve na velikonoční Rekviem za rytíře
Foto Mlok

Ve dnech 15. až 18. dubna se návštěvníci zámku Plumlov mohou těšit na Rekviem za rytíře. Čtyřdenní program pod taktovkou sdružení Špinavci nabídne Pohádkový pátek 15. dubna, Kovářskou sobotu 16. dubna, Drátenickou neděli 17. dubna a Kejklířské Velikonoční pondělí 18. dubna. „Zaručujeme vysokou kvalitu celodenního programu,“ vzkazuje hofmistr Mlok s tím, že zámek bude po všechny dny od 9:30 do 18 hodin.

Návštěvníci se mohou těšit na vyhlášenou skupinu scénického šermu z Prahy Fuente Ovejuna, profesionální kejklířskou a divadelní společnost Komedianti na káře, Šermířské a divadelní uskupení Divadlo bez střechy. Ukázky drátování představí Miluše Hrachovinová, kovářské řemeslo mistr Jakub, bude možnost zkusit si práce na hrnčířském kruhu ve Skřítkově řemeslné dílně. Představí se sokolníci s ukázkou výcviku a příletů dravých ptáků, k vidění budou loutkové pohádky pro nejmladší a kejklíř Tomáš Bílek.

Připraveny jsou speciální kostýmované prohlídky Vysokým zámkem od 9:30 do 17 včetně každých 30 minut a netradiční prohlídky pohádkových hradních sklepů v 10:45, 11:45, 12:45, 13:45, 15:45, 16:45 hodin.

Bezpečné parkování bude pod zámkem za hrází Podhradského rybníka přímo u autokempu Žralok za poplatek 50 Kč, - za den, zdarma je možno v Plumlově parkovat v okolí náměstí a na místech, která jsou k tomu určena.

A čtěte pozorně, bude se soutěžit o rodinné vstupné!  (ber)

Poslat nový komentář