Zrušily se radary a Prostějov se stal závodní dráhou

ilustrační foto
ilustrační foto

Naprosto alarmující jsou výsledky statistiky měření rychlosti ze stacionárních radarů v Prostějově za uplynulý rok. Během dvanácti měsíců se totiž jejich počet téměř ztrojnásobil. Řidiči totiž bohužel věděli, že měřiče hříšníky nefotí. 

Sedm radarů zaznamenalo v prosinci 2011 celkem 3543 přestupků. Na začátku roku jich ale bylo jen 1347. Všech 11 zařízení přitom např. v prosinci roku 2009 vyfotilo pouze 1957 překročení povolené rychlosti a průjezdů na červenou.

Nejvíce vzrostlo množství průjezdů na červenou – o 409 %.Nejvíce nebezpečné byly pro chodce ulice Brněnská (zvýšení počtu přestupků od prosince 2009 do prosince 2011 o 303%) a Vrahovická (zvýšení počtu přestupků o neuvěřitelných 632 %!), kde se počet přestupků pohyboval kolem 700 za měsíc. Velké problémy s nedodržováním předpisů byly ale i na ulicích Dolní (počet přestupků se zvýšil o 298 %), Plumlovské (počet přestupků se zvýšil o 332 %). Nejvíce přestupků přitom přibylo v rozmezí od 61 do 70 km/h. Rekordmanem je pak řidič, který se řítil ulicí Plumlovská rychlostí 164 km/h.

(jg)

Komentáře

Kecy v kleci.... jezdím po PV rychle.. a nebo pomalu - podle toho jak a kde je to bezpečné a jak mi to plynulost provozu dovolí... Jediný vliv radar budek byl v tom že jsem před nimi musel stáhnout clonu nebo přibrzdit.. Vliv na můj jízdní styl nula... počet mnou přejetých matek s kočárky , důchodců a malých dětí - nula.. počet vymožených pokut městem na mé osobě - nula.. Vivat budky :-)

aneb jak zveřejnit výklad dat ze statiky, aby to vyhovovalo Czech radaru. Škoda, že zároveň neuvádíte korelaci počtu nehod a počtu překročení rychlosti. Zjistilo by se nejspíš, že žádná není. Od začátku šlo jen a pouze o výnosy z pokut.

Poslat nový komentář