Město v příštím roce opět dotačně podpoří sport v Prostějově

Město v příštím roce opět dotačně podpoří sport v Prostějově
Ilustrační foto Sokol 1 Pv

Zastupitelé budou rozhodovat o poskytnutí dotací příjemcům v Programu na podporu sportovní činnosti v roce 2021 z rozpočtu statutárního města Prostějova v dotačním titulu 1 „Podpora přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport“ a také v titulu 2 „Podpora činnosti sportovních klubů na profesionální úrovni“.

Zastupitelé v září tohoto roku schválili – Program na podporu sportovní činnosti v roce 2021 z rozpočtu statutárního města Prostějova s vyhlášenými dotačními tituly:

- dotační titul 1 „Podpora přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport“

- dotační titul 2 „Podpora činnosti sportovních klubů na profesionální úrovni“

- dotační titul 3 „Podpora celoroční sportovní činnosti s doložením finanční spoluúčasti žadatele“

- dotační titul 4 „Podpora celoroční sportovní činnosti bez doložení finanční spoluúčasti žadatele“

„V rámci návrhu rozpočtu na rok 2021 byly schváleny finančních prostředky pro Program na podporu sportovní činnosti v roce 2021 ve výši 19.5 milionu korun. Pro dotační titul 1 „Podpora přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport“ byla alokována celková částka ve výši 8.07 milionu korun,“ vyčíslil k dotačnímu titulu primátor František Jura. Ve stanoveném termínu zde bylo přijato celkem 6 žádostí.

„Dalším titulem, kterým jsme podpořili sportovce, byl dotační titul 2 „Podpora činnosti sportovních klubů na profesionální úrovni“. Tady byla alokována celková částka ve výši 6.3 milionu korun. Ve stanoveném termínu bylo přijato celkem 7 žádostí,“ doplnil další dotační oblast náměstek primátora Jan Krchňavý s tím, že termíny podávání žádostí obou zmíněných titulů končil 30. 10. 2020.  (red)

Komentáře

"To je hnus velebnosti", chápe vůbec někdo v PV, že si profi sport musí na sebe vydělat, jinak to může zabalit!!! Vyjímka je "Majka z Gurunu" šéfka okrašlovacího spolku, ta může vše!

Poslat nový komentář