Olomoucký kraj podpořil Místní akční skupiny

Olomoucký kraj podpořil Místní akční skupiny
ilustrační foto

 

Patnácti Místním akčním skupinám pomůže olomoucké hejtmanství s tvorbou integrovaných strategií rozvoje území pro nové programové období Evropské unie 2014 až 2020. Ze svého rozpočtu jim přispěje částkou 1 673 840 korun.

Z počtu 16 Místních akčních skupin (MAS), které mají sídlo v Olomouckém kraji, jich o příspěvek požádalo celkem 15. Příspěvek obdrží MAS Bystřička, MAS Hanácké království, MAS Horní Pomoraví, MAS Vincenze Priessnitze pro Jesenicko, MAS Moravská cesta, MAS Na cestě k prosperitě, MAS -Partnerství Moštěnka, MAS Prostějov venkov, MAS Region Haná, MAS Rozvojové partnerství regionu Hranicko, MAS Střední Haná, MAS Šternbersko, MAS Šumperský venkov, MAS Uničovsko a MAS Moravská brána.

Místní akční skupiny jsou společenství občanů, neziskových organizací, podnikatelů a veřejné správy, které spolupracují na rozvoji venkova a zemědělství. Olomoucký kraj jejich činnost považuje za důležitou a dlouhodobě ji podporuje. V letech 2007 až 2013 byly MAS ze strany kraje podpořeny částkou 6 810 000 korun. (red)

Poslat nový komentář