Byznys v Prostějově získal další ocenění

Byznys v Prostějově získal další ocenění
foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Byznys v Prostějově získal další ocenění

Prostějov – loňský celorepublikový vítěz srovnávacího výzkumu Město pro byznys – se opět umístil na špici. V letošním celostátním hodnocení získalo město tentokrát druhé místo – v Prostějově se snoubí kvalita podnikatelského prostředí se vstřícným přístupem veřejné správy.

První pozice v krajském hodnocení, druhá v tom republikovém. Právě tuto "celorepublikovou" pozici přivezli do Prostějova ředitel Města pro byznys Petr Lutonský a manažer David Pavlát. Cenu převzal primátor František Jura a 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil. „Jsme pochopitelně rádi za toto ocenění. Dlouhodobě jsme kladně hodnoceni. V rámci všech hodnocených subjektů (205) jsme se, po loňském prvním místě, umístili na místě druhém. Jsme v dobré společnosti, první místo získaly Pardubice a třetí Hradec Králové," uvedl primátor František Jura.

MĚSTO PRO BYZNYS je srovnávací výzkum, do kterého se jednotlivá města nepřihlašují, ale jsou do vyhodnocení zařazena automaticky.

Cílem výzkumu je vytvořit diskusní platformu na téma možnosti podpory malého a středního podnikání ze strany samospráv. Organizátoři a partneři výzkumu si jsou velmi dobře vědomi, že úkolem samosprávy je vytvářet co nejlepší životní podmínky pro všechny, proto chtějí zprostředkovat jednotlivým radnicím dobré zkušenosti a nápady z ostatních regionů.

Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i veřejnost je každoročně sestavován žebříček nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem v ČR. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

 Do výzkumu je automaticky zapojeno 205 měst s rozšířenou působností a 22 městských částí města Prahy. Město pro byznys zahrnuje všechny oblasti, které mají pro podnikatele a firmy strategický význam. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář