Čelně se srazil s náklaďákem

Čelně se srazil s náklaďákem
Z ošklivě zničeného osobního auta vyvázla osádka jen s lehkým zraněním

O obrovském štěstí a zástupu strážných andělů může hovořit osádka osobního auta, které se po nebezpečném a nezodpovědnému manévru řidiče srazilo s nákladním vozidlem. Z ošklivě vypadající nehody vyvázla jedna osoba s lehkým zraněním.

Dne 2. ledna 2012 v 16:55 hodin jel devatenáctiletý řidič s osobním vozidlem Hyundai Getz s přívěsným vozíkem po silnici směrem od Okluk na Stínavu. V mírné pravotočivé zatáčce začal předjíždět vozidlo jedoucí před ním. "Jakmile najel do protisměru - levého jízdního pruhu, tak uviděl nákladní vozidlo Scania s návěsem, jehož devětatřicetiletý řidič jel v opačném směru. Došlo k čelnímu střetu, kdy vozidla zůstala stát uprostřed silnice," popsala nehodu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdce sedícím na zadním sedadle za řidičem. Spolujezdec  nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. 

Alkohol u obou řidičů byl vyloučen negativní dechovou zkouškou. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Na místě zasahovali hasiči HZS Olomouckého kraje z důvodu úniku pohonných hmot na vozovku. Od 17:15 hod. do 19:30 hodin prováděli policisté odklon dopravy. Nehodu dále šetří Skupina dopravních nehod Policie ČR Prostějov. Způsobená škoda činí 593 tisíc korun.

(red)

Poslat nový komentář