Prostějov má stále prvenství. Nejméně nezaměstnaných k 30. dubnu

Prostějov má stále prvenství. Nejméně nezaměstnaných k 30. dubnu
Foto Úřad práce Olomouckého kraje

V dubnu poklesl celkový počet uchazečů o zaměstnání na 14 420, počet hlášených volných pracovních míst poklesl na 7 629 a podíl nezaměstnaných osob poklesl na 3,4 %.

K meziměsíčnímu poklesu počtu uchazečů o zaměstnání došlo ve všech okresech Olomouckého kraje. Nejvíce se počet nezaměstnaných snížil v okrese Šumperk (o 243 osob), ale k největšímu procentuálnímu poklesu nezaměstnanosti došlo na Jesenicku (- 13 %).

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než je republiková hodnota vykázaly dva okresy – Jeseník (4,8 %) a Přerov (4,2 %). Naopak nejnižší PNO byl zaznamenán v okrese Prostějov (2,4 %).

Olomoucký kraj evidoval k 30. 4. 2023 celkem 7 629 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 93 nižší, než v předchozím měsíci a o 2 471 nižší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 1,9 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Jeseník (3,2), naopak nejméně v okrese Prostějov (1,3 uchazeče na jedno volné místo).

Informace o vývoji nezaměstnanosti v ČR v elektronické formě jsou zveřejněny na internetové adrese http://www.mpsv.cz/web/cz/statistiky. (Zdroj Úřad práce Olomouckého kraje)

Poslat nový komentář