Je to nádherný pocit, když teď vidím tolik podpory, říká Sestra sympatie Kateřina Petulová

Je to nádherný pocit, když teď vidím tolik podpory, říká Sestra sympatie Kateřina Petulová
Foto Fakultní nemocnice Olomouc
Další fotky: 
Je to nádherný pocit, když teď vidím tolik podpory, říká Sestra sympatie Kateřina Petulová

Jak PvNovinky informovaly, nová držitelka titulu Sestra sympatie pracuje ve Fakultní nemocnici Olomouc. O tom, že soutěž, jejímž hlavním cílem je poděkovat sestrám za jejich náročnou a záslužnou práci, vyhraje právě Kateřina Petulová z Hemato-onkologické kliniky, se rozhodlo poslední únorový pátek na pražském Žofíně v rámci 11. ročníku reprezentačního plesu Sestry na sál!

Kolegyně z lůžkového oddělení Hemato-onkologické kliniky připravily speciální uvítací výzdobu, následovaly gratulace vedení kliniky a vedení nemocnice, rozhovory pro novináře. „Do soutěže mě přihlásily kolegyně. Zpočátku jsem se bránila, nechtělo se mi. Ale nakonec jsem souhlasila. Říkala jsem si, že když si holky myslí, že na to mám, tak se to pokusím dokázat,“ odpovídala na jeden z dotazů.

Finálového večera se účastnilo jedenáct sester z celé České republiky. „Možná to zní jako fráze, ale všechna děvčata byla skvělá, všem jsem moc přála úspěch. Vytvořily jsme parádní partu, psychicky jsme se celou dobu podporovaly,“ vyprávěla maminka čtrnáctileté dcery.  

Promenáda v plavkách součástí soutěže nebyla. „Prošly jsme se po pódiu ve zdravotnickém oblečení a na vyhlášení si oblékly slavnostní šaty,“ dodala všeobecná sestra, pro niž je Hemato-onkologická klinika druhým pracovištěm ve FN Olomouc. Před tím pracovala i na Onkologické klinice.

Při vyhlašování tak trochu doufala alespoň v pomyslnou bronzovou pozici. „Na první místo jsem skutečně ani ve snu nepomyslela. Když ho vyhlásili, v první chvíli jsem nerozuměla, protože porotci nebylo dobře rozumět. Až když vyslovili mé příjmení, tak mi vyhrkly slzy a vůbec jsem tomu nevěřila,“ popisovala emotivní okamžiky.

Samotný titul nepovažuje Kateřina Petulová za nejdůležitější bonus. „Jsem strašně ráda za nové zkušenosti a nezapomenutelné zážitky. A je to nádherný pocit, když teď vidím tolik podpory kolem sebe. To se nedá snad ničím vynahradit, je to super,“ přiznala dojatě. Proto by také případné další kandidátky od přihlášky neodrazovala. „Vzkázala bych jim, aby se ničeho nebály. Stojí to za to,“ řekla rozhodně. (ber)

Poslat nový komentář