Prostějov získal cenu za třídění odpadů

Prostějov získal cenu za třídění odpadů
Foto ber

Podesáté v historii předali zástupci Olomouckého kraje a Autorizované obalové společnosti EKO-KOM ocenění v soutěži „O keramickou popelnici“ obcím a městům, jejichž občané nejlépe třídí využitelné odpady. Jedno z ocenění získalo i město Prostějov v kategorii měst nad 15 tisíc obyvatel. Skončilo čtvrté.

Kvůli spravedlivějšímu hodnocení byly letos obce nově rozděleny do čtyř namísto dosavadních tří velikostních kategorií. V rámci celé republiky se sjednotila i pravidla krajských soutěží. Mezi městy nad 15 tisíc obyvatel obsadila první pozici Olomouc následovaná Šumperkem a Hranicemi, Prostějov byl čtvrtý.
„Největší dík patří našim občanům, je jejich zásluha, že jsme získali toto ocenění,“uvedlo vedení města na tiskové konferencil. Město Prostějov doposud vybudovalo 175 míst na třídění odpadu s minimální docházkovou vzdáleností a další ještě vzniknou.
Průměrně obyvatelé regionu vloni vytřídili takřka 80 kilogramů papíru, plastu, skla, nápojových kartonů a kovů. „V roce 2014 na jednoho obyvatele Olomouckého kraje připadalo v průměru přes dvacet kilogramů vytříděného papíru, bezmála jedenáct kilogramů plastů, takřka jedenáct kilogramů skla, téměř třicet sedm kilogramů kovů a necelý půl kilogram nápojového kartonu,“ popsala Pavla Bendová ze společnosti EKO-KOM. Aktuálně se na území Olomouckého kraje nachází bezmála 19 tisíc barevných kontejnerů, největší podíl tvoří nádoby na plasty a na sklo. Do systému EKO-KOM je v kraji zapojena drtivá většina obcí, celkem 389. (red)

Komentáře

Nechápu, proč by měl chodit poslouchat rozsudky, na to má spoluhnutníky z Pévéčka, třeba toho nezvoleného právníka z PéVéčka, který dostal od města mnohonásobek toho, co erudovaný právník Zlaté Brány (Prior). Tak se s takovými připomínkami jděte klouzat, máte to od PéVéčka na náměstí zadarmo, jen občané za to dali pěkných pár set tisíc!

Hlavně, aby na fotce, kde je něco pozitivního nechyběl pan Mgr. Pospíšil (největší všivák a darebák v Prostějově). Škoda, že se stejnou četností si nechodí vyslechnout rozsudky v kauze Manthellan a podobně. Však ono na tohoto nejzkorumpovanějšího Prostějovana taky jednou dojde, tak ať si teď ještě užije svého výsluní.

V této kategorii byl na 5. místě Přerov a Prostějov na 4. tak byl předposlední! Sláva, vyvalte sudy a každému bruslaři na náměstí dejte po žejdlíku! 4. místo je opravdu důvod k jásání!

Ten stařík ze Skalky se motá všude. Možná bude zavádět popelnice i ve Skalce, když už tam má dokonce splachovací záchod po kolaudaci!

Poslat nový komentář