Jak se bránit nekalým obchodním praktikám? Poradí Olomoucký kraj

Jak se bránit nekalým obchodním praktikám? Poradí Olomoucký kraj
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

Senioři čelí nekalým obchodním praktikám některých prodejců stále častěji. Program Olomouckého kraje má posílit odolnost seniorů vůči podvodnému jednání.

„Projekt má podobu komentovaného divadelního představení. Senioři se v jeho rámci naučí, jak rozpoznat manipulativní chování a jak na něj reagovat. Zábavná vzdělávací forma s možností nácviku obranných technik je vtáhne do děje a oni si tak celý proces zažijí lépe, než kdyby jim jenom někdo přednášel o tom, co mají dělat,“ řekla náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje Yvona Kubjátová. Scénář napsala Romana Mazalová, psycholožka a spoluautorka filmu Šmejdi, která hrané scény komentuje a popisuje vhodné techniky komunikace. „Cílem je uskutečnit dvanáct vzdělávacích programů pro téměř pět set seniorů převážně z okresních měst Olomouckého kraje,“ doplnila Kubjátová.

Nedáme se – vzdělávací program pro seniory. Tak zní celý název projektu, který přijde na 273 tisíc korun. Olomoucký kraj teď chce získat podporu z Programu prevence kriminality – 2016 ministerstva vnitra. Státní dotace by v případě schválení mohla pokrýt více než sedmdesát procent nákladů. Do projektu, který by měl probíhat v červenci a srpnu tohoto roku, se budou moci zdarma přihlásit senioři z celého Olomouckého kraje. (red)

Poslat nový komentář