Vzpomeňte na významnou osobnost prostějovské kultury. Zemřel Vojtěch Zatloukal

Vzpomeňte na významnou osobnost prostějovské kultury. Zemřel Vojtěch Zatloukal
Foto Vojtěch Zatloukal

11. března 2020 zemřel pan Vojtěch Zatloukal. Řada obyvatel města Prostějova jej poznala jako ředitele závodního klubu OP či KaSCentra.

Vojtěch Zatloukal byl velmi činný. Připravoval společenské a kulturní akce, například společenské večery, filmová představení, loutková představení v sokolovně, taneční zábavy v prostorách klubu. V Městském divadle pravidelně dvakrát do roka uskutečnil setkání s prostějovskou vojenskou posádkovou hudbou a se zpěváky z brněnského divadla.

V závodním klubu OP za jeho vedení fungovalo několik souborů a kroužků. Byl to například Národopisný soubor Mánes, Dětský národopisný soubor, dechový orchestr, pěvecké sbory Vlastimila a Orlice, výtvarný kroužek, fotokroužek a kroužek mladých filatelistů. Sídlo zde mělo i divadlo sluchově postižených DIPA, pro které psal Vojtěch Zatloukal scénáře. On sám hrál v ochotnickém divadle, hlasově také doprovázel loutky při loutkovém představení. Starší lidé si jeho hlas mohou pamatovat z dřívějšího pravidelného vysílání prostějovského rozhlasu po drátě. Vojtěch Zatloukal působil také ve výboru Wolkerova Prostějova.

V roce 1990 přešel do Kulturního a společenského centra, kde ve funkci ředitele pracoval až do svého odchodu do důchodu v roce 2006.

Kdo jste ho znali, a nemohli se zúčastnit posledního rozloučení, vzpomeňte. (red)

 

Poslat nový komentář