Zastupitelé schválili směnu pozemků. Ptenský zámek může do prodeje

Zastupitelé schválili směnu pozemků. Ptenský zámek může do prodeje
foto Magistrát města Prostějova

Statutární město Prostějov se již několik let zabývá možností prodeje zámku Ptení. Předmětem prodeje byly i pozemky v okolí zámku, které byly v intravilánu obce Ptení, v těsné blízkosti zámku. Jejich směnu schválilo úterní Zastupitelstvo. Město tak může zámek nabídnout k prodeji. Zájemce už eviduje.

„Jedná se o veřejně přístupné pozemky, využité především jako veřejné pozemní komunikace a částečně jako veřejná zeleň. Za tímto účelem jsou v obvyklé míře využívané občany obce. Obec Ptení se obává, že v případě prodeje pozemků společně se zámkem provede nový soukromý vlastník stavební úpravy v takovém rozsahu, že zamezí jejich dalšímu veřejnému užívání a případně znemožní průchodnosti a průjezdnosti stávajících pozemních komunikací,“ vysvětlil 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že v případě nepřijetí směny by se místní vůbec nemuseli dostat třeba do sokolovny. Zastupitelé směnu pozemků Prostějova o výměře cca 3.975 m2 za pozemky o výměře 4.928 m2 a spoluvlastnický podíl 1/2 pozemku v katastrálním území Hrochov o výměře 1.930 m2 (druhým spoluvlastníkem tohoto pozemku je Statutární město Prostějov) schválili. Záměr prodeje nemovitosti projedná Rada města a bude muset projít přes zastupitele.   

Odbor správy a údržby majetku města v současné době eviduje čtyři žádosti o odkoupení zámku. „Jde o soukromníky a společnosti, které nemovitosti tohoto druhu rekonstruovali a vlastní. Jedněmi ze zájemců jsou manželé, žijící v Paříži, kteří by se chtěli vrátit do České republiky,“ doplnil Pospíšil. (ber)

Poslat nový komentář