Plánovaný prodej zámku Ptení si vyžádá směny pozemků

Plánovaný prodej zámku Ptení si vyžádá směny pozemků
foto Magistrát města Prostějova

Statutární město Prostějov již nějaký čas nabízí k prodeji zámek Ptení. Předmětem prodeje jsou i pozemky v okolí zámku. Obec Ptení má zájem do svého vlastnictví získat ty pozemky města Prostějova, které se nachází v intravilánu obce Ptení, v těsné blízkosti zámku.

„Jedná se o veřejně přístupné pozemky, využité především jako veřejné pozemní komunikace a částečně jako veřejná zeleň. Za tímto účelem jsou v obvyklé míře využívané občany obce. Obava obce Ptení, že v případě prodeje pozemků společně se zámkem provede nový soukromý vlastník stavební úpravy v takovém rozsahu, že zamezí jejich dalšímu veřejnému užívání a případně znemožní průchodnosti a průjezdnosti stávajících pozemních komunikací, je důvodem k uskutečnění směny pozemků,“ vysvětlil plánované kroky 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Předmětem směny by byly, jak uvádí 1. náměstek Pospíšil, pozemky města Prostějova o celkové výměře cca 3.975 m2. Za tuto výměru nabízí Ptení své pozemky o celkové výměře 4.928 m2 a spoluvlastnický podíl id. 1/2 pozemku v k.ú. Hrochov o výměře 1.930 m2 (druhým spoluvlastníkem tohoto pozemku je Statutární město Prostějov).

Odbor správy a údržby majetku města v současné době eviduje čtyři žádosti o odkoupení zámku, kde všichni žadatelé projevili zájem o odkoupení zámku včetně přilehlých pozemků. (red)

Poslat nový komentář