Cyklobus na Protivanov: báječné léto s kolem

Cyklobus na Protivanov: báječné léto s kolem
ilustrační foto

Dopravce FTL – First Transport Lines, a.s. ve spolupráci s městem Prostějov připravili pro léto 2012 opět provoz cyklobusu. V období od 28.4. do 1.7. a od 1.9. do 16.9. je provoz cyklobusu pouze o víkendech. O letních prázdninách od 2.7. do 31.8. je cyklobus provozován denně. 

Trasa cyklobusu je vedena z Prostějova na Protivanov. Spoje cyklobusu jsou realizovány prostřednictvím pravidelné linkové dopravy. Kapacita přívěsného vozíku připojeného za autobus je 20 jízdních kol. Aby bylo možno tuto kapacitu plně využít, dopravce prosí cyklisty, pokud je to u kola technicky možné, o odstrojení dětských sedaček a různých košíků. Cyklisté jsou nápomocni při nakládce a vykládce jízdních kol, které si ve vozíku uzamknou vlastním zámkem. Za přepravovaná jízdní kola po uložení do vozíku ručí přepravce. Na spojích cyklobusu platí přepravní a tarifní podmínky IDSOK. V případě vysokého zájmu o přepravu jízdních kol se dopravce omlouvá za případné zpoždění spojů. Bezpečná manipulace s bicykly potřebuje svůj čas. 

Bližší informace o provozu cyklobusu podají pracovnice Informační kanceláře FTL, tel. 582 333 181 a také Informační služba Magistrátu města Prostějova, tel. 582 329 722. Informace naleznete také na www.ftl.cz a www.prostejov.eu.   

(red)

Poslat nový komentář