brambory

Šťáva z brambor. Pomůže od pálení žáhy, odstraní akné a zmírní bolesti břicha

Ilustrační foto ber

Asi jen málokdo o bramborách smýšlí jinak než coby o dobré a variabilní příloze. Ve skutečnosti je však syrová bramborová šťáva neskutečně zdravá, a to tak moc, že dokáže například rozjasnit pokožku či pomoci při potížích se zažíváním.

Pravidelné pití bramborové šťávy je účinné při prevenci chronických zánětlivých onemocnění, jako je ekzém či artritida, a také dokáže ulevit při potížích, které tato onemocnění způsobují.

Syrové brambory patří mezi vysoce zásadité potraviny, a tudíž šťáva z nich neutralizuje žaludeční šťávy a zmírní bolesti břicha. Je proto prospěšná při žaludečních vředech, zažívacích problémech, nadýmání či průjmu.

Syrová bramborová šťáva pomáhá zmírňovat projevy akné i černých teček a může být díky svým antibakteriálním vlastnostem prospěšná i při odstraňování bradavic.

Úžasné brambory. Léčí záněty, nachlazení i pálení žáhy

ilustrační foto

Brambory jsou levnou a oblíbenou potravinou, kterou má běžně každý doma a v kuchyni se dá upravovat na nekonečné množství způsobů. Věděli jste ale, že mají také nespočet příznivých účinků na naše tělo i zdraví a že obsahují plno vitamínů a minerálů?

To, co dělá z brambor léčivou superpotravinu, je kombinace mnoha důležitých minerálů, stopových prvků, vitamínů a dalších látek. Brambory jsou cenným zdrojem draslíku, hořčíku i železa. Dále obsahují hodně vápníku a vlákniny, která je důležitá pro správně fungující trávení. V bramborách nalezneme také antioxidanty a karoteny, nelze opomenout ani polysacharidy, které jsou dobrým zdrojem energie a mikroživin. Díky zmíněné optimální kombinaci živin jsou brambory snadno stravitelné a nemusíte se jich bát ani v rámci hubnutí.