Za svou krev dostal zlatý kříž

Za svou krev dostal zlatý kříž
ilustrační foto
Další fotky: 
Za svou krev dostal zlatý kříž
Za svou krev dostal zlatý kříž

Podělil se o to nejdražší a získal Zlatý kříž. Ocenění třetího stupně za osmdesát čestných darů krve a jejich složek patří prostějovskému strážníkovi Janu Dvořáčkovi.

Zlatý kříž třetího stupně za osmdesát odběrů krve získal jeden z prostějovských strážníků. Jan Dvořáček se stal prvním z řad svých kolegů, který se může tímto oceněním pyšnit.

„Dělá čest sám sobě, ale také naší policii. Jsem rád, že máme mezi sebou takové kolegy. Tím, že daruje krev, dělá pro zdraví jiných lidí opravdu mnoho,“ usmívá se šéf prostějovských strážníků Jan Nagy, který má na svém kontě patnáct odběrů krve.

Cenu si Jan Dvořáček převzal zcela nedávno. Ve čtvrtek, 23. května, ve slavnostním sále Klášterního Hradiska v Olomouci, mu Zlatý kříž třetího stupně předal prezident Českého červeného kříže Marek Jukl a náměstka hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer. Kříž získal z řad prostějovských strážníků jako první i přesto, že z padesáti sedmi kolegů je polovina pravidelnými dárci.

„V našich řadách máme také šestici strážníků, kteří za odběry krve získali Jánského plakety. Naposledy ji dostal okrskář Petr Sekanina,“ uzavřel Jan Nagy. (kaa)

Foto: MP 

Poslat nový komentář