Martina onemocněla ALS. Pomozme

Martina onemocněla ALS. Pomozme
Foto znesnaze21.cz

Pětačtyřicetiletá Martina z Horního Štěpánova je maminkou dvou dcer ve věku 9 a 14 let. V roce 2021 jí lékaři sdělili krutý verdikt v podobě vážného onemocnění ALS, které způsobuje degeneraci a ztrátu buněk centrální nervové soustavy. Celé její rodině se tak převrátil život naruby. Nemoc se začala projevovat bolestí rukou a špatnou artikulací. V současné době je již Martina plně invalidní, odkázána na vozík a 24hodinovou péči své rodiny.

Martina se nevzdává a společně se svými nejbližšími se snaží s tímto zákeřným onemocněním bojovat. V roce 2022 podstoupila aplikaci kmenových buněk do páteře. Díky této metodě se podařilo zmírnit agresivní průběh nemoci. Martina je však stále odkázána na celodenní asistenční péči.

V důsledku onemocnění dochází k ochabování svalů. Martina tak nezbytně potřebuje rehabilitace a speciální masáže. Za vybranou částku by rodina ráda pořídila speciální léky a doplňky stravy, které pomohou zmírnit průběh nemoci a ulehčí tak Martině život. Léky však bohužel nejsou hrazeny pojišťovnou a náklady na jejich pořízení vysoce převyšují možnosti rodinného rozpočtu.

Martině můžete přispět na platformě https://www.znesnaze21.cz/…als.

„Předem moc děkujeme za podporu,“ vzkazuje zakladatelka sbírky Pavla Hamplová. (ber)

Poslat nový komentář