Aneta prošla kómatem a neuvěřitelně bojuje. Pomozte vrátit maminku domů, prosí dcera

Aneta prošla kómatem a neuvěřitelně bojuje. Pomozte vrátit maminku domů, prosí dcera
Foto znesnaze21.cz

V dubnu 2022 utrpěla naše maminka, 52letá Aneta Strakerlová, závažnou mrtvici a dva epileptické záchvaty. Maminka byla dlouho v umělém spánku i v kómatu. Má zasaženou pravou stranu těla a řečové centrum. I přes prvotní péči, která byla ze strany lékařů skvělá, jsme se bohužel také setkali se zanedbáním péče, kdy se mamince vytvořily vážné proleženiny – dekubit, což mělo závažné důsledky. Díky úžasnému týmu v LDN v Prostějově, se nakonec dekubit podařilo zažehnat, za což jsme jim velmi vděční. Velké poděkování také patří i fakultní nemocnici za jejich péči o maminku.

Následně byla převezena do jiné nemocnice na naše vlastní náklady.

I přes další neuvěřitelné zdravotní patálie se ale nikdy nevzdala a hrozně moc bojovala, nakonec se tak staly věci, které lékaři v jejím stavu považovali za nemožné.

Například díky skvělé rehabilitační sestře rozhýbala pravou nohu, a to nás lékaři připravovali na to, že zůstane ochrnutá. Dokonce se sestrou ujde na chodbě i pár kroků v chodítku a snaží se dál. Děje se něco, na co nás lékaři připravovali, že nebude možné. Vůbec to ani oni ani moje maminka nevzdávají.

Nyní intenzivně rehabilituje, ale jsme konfrontováni s problémem nehojícího se dekubitu, což ztěžuje další léčbu.

Snažíme se jí maximálně podpořit. Po celou dobu léčby u ní každý den někdo je, a zatímco se maminka snaží bojovat s následky mrtvice, my potřebujeme pomoc na přizpůsobení bytu a nákup kompenzačních pomůcek pro péči o ni doma. Vaše příspěvky a podpora pomohou zlepšit kvalitu života maminky a umožní jí dál bojovat v domácím prostředí. Moc se na její návrat domů těšíme, prosím, pomozte nám ho uskutečnit. Děkujeme za vaši pomoc!

Anetě můžete přispět na platformě znesnaze21.cz - https://www.znesnaze21.cz/sbirka/prosla-si-komatem-a-neuveritelne-bojuje-pomozte-vratit-nasi-maminku-domu. Z potřebných 111 132 korun je k sobotnímu ránu vybráno 79 768 korun. Na přispění máte ještě 89 dnů. (Zdroj znesnaze21.cz)

Poslat nový komentář