Kristiankovi stále chybí peníze na auto. Přispějte na donio.cz

Kristiankovi stále chybí peníze na auto. Přispějte na donio.cz
Foto donio.cz

Alena Koucká z Prostějova je maminkou desetiletého Kristianka, kterého vychovává sama. Usměvavý chlapeček s mnohočetným onemocněním se umí radovat i z maličkostí. Je žáčkem třetí třídy speciální školy s upraveným speciálním plánem vzdělávání. Jeho četné onemocnění způsobuje oslabenou imunitu.

Proto se mu často vrací různé infekce a je tak často nemocný. Při nemoci se mu zhoršuje astma a revmatismus. Trápí ho časté migrény provázející silné zvracení a záchvaty. Od svých 8 měsíců má speciální výživu přes hadičku přímo do žaludku – perkutální endoskopickou gastronomii – PEG. Sedí pouze s oporou ve speciální židličce nebo vozíčku. Nepostaví se na nohy, neleze a nechodí. A k životu potřebuje auto, k jehož doplacení založila Alena sbírku na Donio.cz.

 

Celý příběh dnes jedenáctiletého kloučka si můžete přečíst na https://pvnovinky.cz/…ocz.  

„Díky úžasným tetám ze střediska rané péče Olomouc, které nám vše kolem auta zařídily, nám autosalon auto prodal a my s ním můžeme jezdit, i když není ještě celé zaplacené. Autosalon nám vyšel vstříc a dal nám čas na sehnání částky, která nám chybí," říká maminka Alena. K dnešnímu dni je na kontě sbírky 61 500 korun, rodina potřebuje 150 tisíc. Do konce sbírky zbývá 22 dnů. Přispět můžete na https://www.donio.cz/doplatek-vetsiho-auta-pro-kristianka-rehabilitace#. (red)

Poslat nový komentář