Tip na výlet. Živé pasti v Olomouci

Tip na výlet. Živé pasti v Olomouci
ilustrační foto

Masožravá rostlina, která svoji kořist polapí během zlomku vteřiny, vzácné unikáty, jež sběratelé uchovávají v zamčených vitrínách, anebo exempláře, jejichž pěstování je v domácích podmínkách téměř nemožné. I takové masožravé rostliny budou od 10. do 20. června k vidění na výstavě Živé pasti ve Sbírkových sklenících ve Smetanových sadech v Olomouci.

Celkem budou v Palmovém skleníku k vidění stovky masožravých rostlin, pochází hned z několika jedinečných sbírek. "Zapůjčila je jednak Botanická zahrada hlavního města Prahy, Katedra botaniky olomoucké Univerzity Palackého a také sběratelé Vladimír Sedláček a Markéta Aubrechtová, která po celou dobu konání výstavy zájemcům o pěstování masožravých rostlin poskytne ve skleníku cenné rady," doplňuje ředitelka Výstaviště Flora Eva Fuglíčková.

Výstava bude otevřená denně od 9:30 do 18 hodin. Tento rok je navíc součástí akce Olomoucká muzejní noc. Fascinující svět masožravých rostlin tak budou moci lidé poznat i při prohlídce v tajemné večerní atmosféře, a to v pátek 18. a v sobotu 19. června od 20 do 23 hodin. Některé masožravé rostliny si pak budou moci návštěvníci ve skleníku také zakoupit. (ber)

Poslat nový komentář