Začala cuketová sezóna. Dejme si placičky

Začala cuketová sezóna. Dejme si placičky
Ilustrační foto mycookingdiary.cz

Cuketové placičky voní po svěžích bylinkách, chutnají po sýru a česneku a ještě vás pěkně zasytí díky fazolím a vajíčkům. Nepotřebujete do nich mouku a můžete je upéct nasucho v troubě.

Potřebujeme 1 kg cukety, 1 lžíce soli, 4 stroužky česneku, pepř, 1 plechovku máslových fazolí v nálevu, čerstvý kopr, čerstvou mátu, 150 g sýru feta, 2 vejce.

Neoloupanou cuketu najemno nastrouhejte, v cedníku pořádně smíchejte asi se lžící soli, nechte 20 až 30 minut pustit vodu a poté rukama co nejvíce tekutiny z cukety vyždímejte. Šťávu můžete použít třeba do cuketového rizota nebo polévky.

Scezené fazole rozmačkejte vidličkou, přidejte k cuketě a spolu s prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, dvěma hrstmi nasekaných bylinek (dala jsem mátu a kopr, ale výborný je i koriandr, oregano nebo petržel), nadrobeným sýrem a vejci vypracujte husté těsto.

Navlhčenýma rukama tvořte karbanátky a na pečicím papíře je pečte asi půl hodiny při 225 °C dozlatova.

Karbanátky podávejte jen tak nebo s jogurtovým dipem -  kelímek řeckého jogurtu ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami. (red)

Poslat nový komentář