Nakládané houby. Dnes ve vlastní šťávě

Nakládané houby. Dnes ve vlastní šťávě
ilustrační foto Jana Dorazilová

Houbařská sezona je v plném proudu. Domů se s plným košíkem vrací nejen ta největší houbařská esa, ale prakticky každý, kdo si udělá byť jen krátkou procházku do lesa. Jídelníčky mnohých z nás jsou v dnešních dnech plné hub a my poradíme, jak je zpracovat, aby co vydržely co nejdéle. Zamrazit či usušit houby umí snad každý, my vám ukážeme, že jdou i nakládat, třeba do soli, octa či  vlastní šťávy. Dnes tedy ve vlastní šťávě.

Šťavnaté houbičky, které se hodí k jakémukoliv jídlu, snadno připravíte jen za pomoci vyvařené šťávy z nich. Stačí je očištěné pokrájet, podusit, osolit a naplnit jimi uzavíratelné sklenice. A na závěr je nezapomeňte zalít vydušenou houbovou šťávou, zavíčkovat a hodinu vařit ve vodní lázni. (red) 

Poslat nový komentář