Dnes chuťovka. Cuketový chlebový koláč

Dnes chuťovka. Cuketový chlebový koláč
ilustrační foto apetitonline.cz

Slaný cuketový super koláč můžete upéct, aniž byste museli připravovat nebo kupovat těsto.

Potřebujete vejce 4 ks, smetana ke šlehání 100 g, chleba bílý 16 plátků italský nebo 32 plátků ciabatty, cuketa 500 g nastrouhaná nahrubo, olivový olej panenský 5 PL, parmazán 80 g strouhaný, sýr ementál 30 g strouhaný, strouhanka 2 PL čerstvá, bylinky 2 PL čerstvé, sekané, druh podle chuti, rajče 2 ks nakrájená na plátky, pepř čerstvě mletý, sůl mořská.

Vyložte koláčovou formu o průměru 22 cm pečicím papírem. Rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Ve směsi namočte plátky chleba a vyložte jimi připravenou formu. Zapékejte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5–7 minut.

Cukety krátce poduste na 2 lžících oleje a po vychladnutí vmíchejte do zbylé vaječné směsi. Přidejte 50 g parmazánu, ementál, případně přisolte či připepřete. Směs vlijte do formy s předpečeným chlebem a navrch naklaďte plátky rajčat. Na drobenku promíchejte strouhanku, zbytek parmazánu, bylinky, sůl a pepř. Posypte koláč, pokapejte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. Podávejte vlažné. (red)

Poslat nový komentář