Soud pátrá po datu úmrtí muže z Čelechovic na Hané

Soud pátrá po datu úmrtí muže z Čelechovic na Hané
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti zemřelého Pavla Smolky, narozeného 1967, posledně trvale bytem Hliníky 94, Čelechovice na Hané, okres Prostějov, nebo které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu Okresnímu soudu v Prostějově. Lhůta končí dne 8. ledna 2024.

Pavel Smolka byl nalezen mrtvý v sobotu 2. září 2023 okolo 13:00 na chatě v k. ú. Čelechovice na Hané ve směru na Velký Kosíř. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt Pavla Smolky a datum smrti stanovil odhadem na den 25. srpna 2023. Lékař dále nařídil provedení zdravotní pitvy, která se nezabývá stanovením data smrti. Ve věci byly Policií ČR zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, věc ale byla následně usnesením odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na cizí zavinění na smrti Pavla Smolky. Podle dosavadních zjištění policie byl Pavel Smolka rozvedený a měl jednoho syna, se kterým se nestýkal. Dlouhodobě žil jako bezdomovec v okolí Čelechovic na Hané a nadměrně požíval alkohol. Známí, kteří jej našli mrtvého, jej naposled viděli v pořádku 24. srpna 2023, a od jiných lidí věděli, že byl viděn živý ještě 25. srpna 2023.

„Po uplynutí výše uvedené lhůty soud rozhodne o určení data smrti. Proti tomuto rozhodnutí není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Kateřina Raušerová. (red)

Poslat nový komentář