Podzimní Flora vyhlásila nejlepší regionální potraviny

Podzimní Flora vyhlásila nejlepší regionální potraviny
Foto Olomoucký kraj

Podzimní etapa Flora Olomouc – Hortikomplex se ve čtvrtek 5. října otevřela veřejnosti. V pavilonu A olomouckého výstaviště ji zahájil hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek a krajský radní pro oblast zemědělství Martin Šmída. V rámci ceremoniálu byli vyhlášeni držitelé ocenění Regionální potravina. Kromě toho se udělovala i značka Výrobek OK. Uspěly i výrobky z Prostějovska.

„Regionální značky jsou známkou kvality a zároveň správného trendu spotřeby potravin z blízkého okolí a podpory lokální produkce v první řadě. Navíc nejsou jen propagací konkrétních výrobků, ale celého Olomouckého kraje. Jsem proto velmi rád, že se počet kvalitních výrobků našich regionálních producentů neustále rozšiřuje,“ řekl hejtman Josef Suchánek. Značku Regionální potravina v krajské soutěži získalo celkem devět producentů. Jedním z nich je v kategorii Mléčné výrobky ostatní čerstvé plnotučné selské mléko Zlaty Ronzové Mádrové ze Zlaté farmy Štětovice.

Ocenění „Výrobek olomouckého kraje“ s právem označení „Výrobek OK ®“ pak směřovalo k sedmnácti výrobkům. V kategorii Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas uspěla Králičí šunka z vícovského Agrolapinu, v kategorii Sýry včetně tvarohu Žervé medvědí česnek 200 g opět ze Zlaté Farmy Štětovice, v kategorii Mléčné výrobky ostatní Méďa tvarohový s čokoládovou náplní Antonína Jelínka z Dětkovic, v kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě bodovala Paprika Pepina z Farmy Kopeček s.r.o. Smržice. V kategorii Ostatní si pak ocenění odnesl Květový med z Kosíře Sema Smržice. (ber)

Poslat nový komentář