V příštím roce by Prostějov mohl prostavět 190 milionů!

V příštím roce by Prostějov mohl prostavět 190 milionů!
ilustrační foto

 

První návrh rozpočtu města pro příští rok počítá s poměrně velkými stavebními investicemi. Některé, jako obchvat v Anenské, rekonstrukce Kostelecké či kuželny na hlavním náměstí, přecházejí z letošního roku. Nově by Prostějov měl investovat například do Národního domu.

Stavební investice se budou v roce 2015 pohybovat na hranici 190 milionů korun. „V této chvíli máme připraveno sto šestnáct milionů, nicméně předpokládám, že do konce příštího roku zajistíme ještě dalších šedesát až sedmdesát milionů korun z disponibilních finančních prostředků. Pokud budeme moci za tyto investice opravdu utratit až zmíněných sto devadesát milionů korun, je to velmi příznivá zpráva pro toto město. Samozřejmě se budeme snažit do stavebních investic zapojit co nejvíce různých dotací,“ uvedl na tiskové konferenci primátor Miroslav Pišťák.   

„V příštím roce dokončíme již rozpracované akce, další jsou v plánu. Schválit je ale musí nové zastupitelstvo,“ konstatoval náměstek Zdeněk Fišer.

Nově bude zpracován i návrh rozpočtu na příští rok. Ten bude muset schválit nově složená rada města. Podle Miroslava Pišťáka bude s největší pravděpodobností rozpočet vyrovnaný. (ber)

Poslat nový komentář