Příští víkend si zajeďte na cestovní veletrh

Příští víkend si zajeďte na cestovní veletrh
ilustrační foto

Na propagaci zajímavých lokalit střední Moravy a regionální turistiku vůbec vsadí veletrh TOURISM  EXPO 2012, který ve dnech  27. – 29. ledna otevře novou sezónu Výstaviště Flora Olomouc. 

Už v závěru ledna se tak můžete seznámit s aktuální nabídkou domácích a zahraničních dovolených, poznávacích a léčebných pobytů, s níž se na olomouckém výstavišti představí cestovní kanceláře, agentury, ubytovací zařízení, dopravci, lázně, sanatoria, muzea, informační střediska a další kulturně-poznávací zařízení. O účast na výstavě projevilo zájem na šedesát vystavovatelů z České a Slovenské republiky.   

Jak naznačuje slogan, který pořadatelé zvolili pro 17. ročník veletrhu - „POZNEJ SVŮJ KRAJ“ – Tourism Expo bude, mimo jiné, osobitou přehlídkou regionálních turistických zajímavostí, památek, folkloru, tradic, zvyků a specialit včetně kulinářských. Své stánky na výstavě budou mít například Královéhradecký kraj s velmi přitažlivými mikroregiony Českého ráje, Hradecka, Kladského pomezí, Krkonoš a Orlických hor. Nabídka dovolenkových a turistických destinací letošní „cestovatelské“ výstavy se tak bude pohybovat od pěších, cyklistických a rodinných pobytů v hotelích, penzionech, chatách, chalupách, kempech, či chatových osadách až po adrenalinové zážitky a dovolené v exotických zemích. 

Ze Slovenska budou o zájem návštěvníků a nové klienty usilovat Liptovské liečebné kúpele Lúčky, lázeňské zařízení v jedné z turisticky nejatraktivnějších oblastí Slovenska s možnostmi zimního i letního sportování nedaleko vodní nádrže Liptovská Mara, termálního koupaliště Bešeňová a akvaparku Tatralandia. S nabídkou  wellness pobytů v proslulých slovenských lázních se představí se i bezbariérový Hotel Máj Piešťany s téměř padesátkou relaxačních a léčebných služeb, a premiérově také výrobci dřevěných kádí pro finskou horkou lázeň z Dlhé nad Kysucou. 

Součástí doprovodného programu budou výstavy fotografií „Doteky Havaje“, „Indonésie – lidé a kultura v „zemi tisíce ostrovů“, „ŽIVOT Na (u)KRAJI(ně)“,  výstava přerovského muzea  „Umění času lovců“, beseda se známou olomouckou fotografkou Milenou Valuškovou nad její nejnovější publikací "Třináct zastavení v moravské krajině",  povídání s českou polovinou česko-slovenské studentské dvojice Michal Vičar a Martin Beťko, kteří se v roce 2008 proslavili dobrodružnou, 37 tisíc kilometrů dlouhou cestou kolem světa ze Slovenska až do Kostariky a zpět ve stařičké škodovce Julii, chuťový cestopis s nabídkou krajových specialit, znalostní zeměpisná soutěž „Moravská brána“, „Olomoucký kufřík“ – soutěžní klání v parkovém orientačním běhu,  program pro zdraví „Prevence je lepší než léčba aneb zdraví jako životní styl“ – s poradnami,  cvičeními, nabídkou lázeňských, rekondičních a relaxačních pobytů. Nebudou chybět ani turistické hrátky pro děti, festival lidových řemesel s ukázkami rukodělných prací a tradiční rýžování zlatinek. 

Každodenní doprovodný program, který představí nejrůznější aktivity pro volný čas od sportování, orientálních tanců až po módní přehlídky, školu kolečkového bruslení, biketrialovou i barmanskou show,  vyvrcholí poslední den výstavy volbou letošní nejkrásnější Hanačky – finálovým kolem Miss Haná 2012.

Pavilon A bude návštěvníkům veletrhu otevřen denně od 9 do 18 hodin, poslední den do 17 hodin. Vstupenky v ceně  30 Kč,  20 Kč  (studenti, důchodci), 50 Kč (rodinné  vstupné) jsou slosovatelné. Na výherce čekají zájezdy do Chorvatska a Itálie a další zajímavé ceny.  

Vstup na výstavu pro držitele průkazek ZTP, ZTP-P, a také pro děti a školní mládež do 15 let (včetně pedagogického dozoru) je ZDARMA.  

(red)

Poslat nový komentář