Na zámku se chystají nové noční prohlídky

Na zámku se chystají nové noční prohlídky
V nočních prohlídkách účinkuje i řada amatérských herců, které můžete vidět i coby průvodce na zámku

Noční prohlídky, které jsou na zámku v Plumlově vyhledávanou akcí, začínají sice až v dubnu, přípravy na ně ale už probíhají. Autorka scénářů Kateřina Jenešová, jenž má prohlídky organizačně pod palcem, sdělila i plánované termíny. Dohromady jich je šest, přičemž prohlídka bude začínat každou půlhodinu počínaje sedmou hodinou večerní.

Program bude trvat hodinu a návštěvníky provede prostorami zámku včetně sklepa. Letos to bude opět tématika pohádek, ale jiných než byly loni. Pozornost byla věnována zfilmovaným pohádkám, takže návštěvníci budou poznávat úryvky z Princezny ze mlejna, z Princezny se zlatou hvězdou na čele, ve sklepě bude umístěno peklo a to bude souviset s pohádkou Hrátky s čertem. 

„Místo krásných sličných průvodkyň, které provázely loni, jsme letos udělali změnu a provázet budou čarodějnice,“ podotkla spoluautorka scénáře Kateřina Jenešová. Dodala, že se dokončuje scénář, na kterém pracuje spolu s Martinou Dostálovou. Poté přijdou na řadu kostýmy a samotné zkoušení. Nový kastelán zámku Pavel Zástěra se letos poprvé také zúčastní, zahraje si roli mlynáře z pohádky Princezna ze mlejna. 

Samotné noční prohlídky tvoří zhruba padesát procent celkové návštěvnosti vysokého zámku. Všechny termíny jsou vždy plně obsazené, takže je dobré vstupenky si dopředu rezervovat.

(pel)

Poslat nový komentář