Levně a kvalitně. To je krédo naší nové kuchařky

Levně a kvalitně. To je krédo naší nové kuchařky
ilustrační foto
Další fotky: 
Levně a kvalitně. To je krédo naší nové kuchařky

Profesionální kuchaři jsou vytíženi na víc než 100 procent, proto jsme k Jakubovi hledali kolegyni, která by mu pomohla a přitom obohatila i doplnila naše kulinářské okénko. A myslím, že jsme měli šťastnou ruku. Posuďte sami.

Jmenuju se Tereza Sehnalová a bylo mi nabídnuto s vámi sdílet recepty, které mě něčím zaujaly, které jsem si vymyslela nebo jednoduše ty, které ráda vařím nebo peču a myslím si, že by se mohly líbit i vám. Nejsem vystudovaná kuchařka, ale svou lásku k jídlu si buduju už od nějakých 13ti. Teď je mi 23, letos v červnu jsem se stala bakalářkou v oboru „hotelový management“ a o měsíc později jsem se přestěhovala do norského Osla, kde mě v nejbližších týdnech čeká nástup do práce v gastronomické oblasti. Nejradši se věnuju pečení, i když i vaření se snažím nešidit. Před několika měsíci jsem si založila blog, který se zabývá převážně jídlem a najdete ho na adrese http://terez-theactualme.blogspot.cz/. Najdete na něm mimo jiné i dnešní recept, ale v příštích článcích si pro vás připravím ještě nepublikované recepty.

V Norsku, kde žiju, je hodně draho, a tak se snažím vařit převážně z levných, ale kvalitních surovin. Věřím, že „levně a kvalitně“ je kombinace, která zaujme každého, a tak jsem si pro vás dnes připravila recept na ovocnou bublaninu. Jedná se ale o bublaninu z celozrnné mouky a místo klasické drobenky použijeme ovesné vločky. Ještě stále máme léto, takže čerstvého ovoce je všude dost. Můžete zvolit vaše nejoblíbenější nebo třeba to, co vám roste na zahrádce. Tady je recept.

Na jeden plech

Doba přípravy: 25min

Doba pečení: cca 40min při 170 OC

Těsto

240g celozrnné mouky, 120g cukru, 1 prášek do pečiva, 250ml mléka, 70g másla (rozpuštěného), sůl, 2 vejce, 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo alespoň aroma (bohužel ale nikdy nebude mít takovou chuť jako extrakt), 400 - 500g ovoce dle vašeho výběru, já použila meruňky, třešně a borůvky  

Drobenka

100g ovesných vloček, 2 vanilkové cukry, 50g másla 

Postup

1. Předehřejte si troubu na 170 OC. Formu nebo plech si vymažte máslem a vysypte moukou (můžete použít i papír na pečení). Dejte si rozpustit máslo, na mírné teplotě a potom odstavte. Mezitím si smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí, potom přidejte cukr, mléko a vajíčka v pokojové teplotě, vanilkový extrakt nebo aroma a nakonec máslo. Smíchejte dohromady. Těsto přelijte do formy.

2. Ovoce nakrájejte na kousky a posypte trochou mouky, aby nepouštělo moc vody. Poklaďte jím těsto.

3. Na rozpálené pánvi s 20g másla opražte ovesné vločky i s vanilkovým cukrem. Nechte trošku vychládnout a přesuňte do misky se zbylým máslem nakrájeným na kousky. Prsty udělejte drobenku a posypte jí těsto s ovocem. Pečte asi 40min, dokud povrch nezezlátne. Nechte chvíli vychladit, nakrájejte a podávejte, třeba s čajem nebo s kávou. Dobrou chuť. :)

 

 

Poslat nový komentář