Mateřinkou tekla voda. Opravy si vyžádají tisíce!

Mateřinkou tekla voda. Opravy si vyžádají tisíce!
ilustrační foto
Další fotky: 
Mateřinkou tekla voda. Opravy si vyžádají tisíce!

Poškozená střecha mateřské školky v Partyzánské ulici stojí za investicí, která se vyšplhala na 140 tisíc korun. Nejdříve sem tam pár kapek, následně mokrý celý strop, to je výsledek nedobré údržby. Dnes střechu čeká oprava a zatečená místa malíře.

„Občas sem prý trošku zateklo, to mi řekla bývalá nájemnice v době, kdy jsem o byt v mateřince usilovala,“ vzpomíná Jana Kostelníková, která tady už rok bydlí a dodává, že se na případný problém se střechou úředníků magistrátu dotazovala.

„Dozvěděla jsem se, že střecha je opravená, což pro mě bylo směrodatné a víc jsem se tím nezabývala,“ doplnila Kostelníková. Velké překvapení ale na sebe nenechalo zas tak dlouho čekat a po jednom letošním dešti střecha nevydržela.

„Odnesly to všechny místnosti kromě jediné. Proteklo tudy třicet listů vody. Jak se ukázalo, nebyly pročištěné odtokové kanálky a nápor vody pultová střecha nezvládla,“ dokreslila situaci Kostelníková. Blesková voda pak donutila magistrát k bleskovému konání a radní pro opravu vyčlenili 140 tisíc korun.

„Stávající živičná krytina přestala plnit svoji funkci a došlo k značnému zatečení srážkových vod do bytu. Střešní plášť nelze opravit jen lokálně, ale je nutné provést celkovou opravu. Střecha dostane nový asfaltový povrch, včetně úprav oplechování atik,“ informoval vedoucí Odboru rozvoje a investic Antonín Zajíček. Obnova střechy už měla probíhat, ale současné deště stojí za jejich skluzem.

„Věřím, že to bude brzy, mám slíbené vymalování a dokonce i kompletní úklid,“ konstatovala dnes už o poznání klidnější Jana Kostelníková. (kaa)

Ilustrační foto: magistrát  

Poslat nový komentář