Soud pátrá po datu úmrtí muže ze Ptení

Soud pátrá po datu úmrtí muže ze Ptení
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Václava Stránského, narozeného 1942, posledně bytem trvale Vodní 992/15, Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Václav Stránský byl nalezen mrtvý svým synem v neděli 8. ledna 2023 v 13:55 hodin doma v rodinném domě na adrese Ptení 134, okres Prostějov. Nic nenasvědčovalo násilnému vniknutí do domu. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt a datum smrti stanovil odhadem na 7. ledna 2023. Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Usnesením policie byla věc odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na cizí zavinění, dále bylo zjištěno, že Václava Stránského naposledy živého viděl jeho syn v pátek 6. ledna 2023, v 21:00 hodin v pohostinství Jamajka v obci Ptení.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 19. listopadu 2023, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Václava Stránského. „Poučení Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář