Soud pátrá po datu úmrtí muže ze Ptení

Soud pátrá po datu úmrtí muže ze Ptení
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Jiřího Vrány, narozeného 1950, posledně bytem Ptenský Dvorek 90, okres Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Pan Jiří Vrána byl nalezen bez známek života dne 28. května 2023 v ložnici uzavřeného bytu č. 8 v bytovém domě na adrese Ptení – Ptenský Dvorek 90. Známky cizího zavinění na smrti Jiřího Vrány nebyly při ohledání místa činu a šetření na místě zjištěny, dopis na rozloučenou nebyl nalezen. Ve věci byly dne 29. května 2023 podle § 158 odst. 3 trestního řádu zahájeny úkony trestního řízení a bylo provedeno prověřování, přičemž věc byla dne 27. června 2023 odložena podle § 159a odst. 1 trestního řádu, neboť ve věci nejde o podezření z trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 6. října 2023, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Jiřího Vrány. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Lucie Havlíková. (red)

Poslat nový komentář