Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova

Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti zemřelého Jiřího Lukáše, narozeného 1952, posledně trvale bytem Husovo nám. 2117/20, Prostějov, nebo které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu Okresnímu soudu v Prostějově. Lhůta končí 28. srpna 2023.

Soud současně vyzývá každého, kdo o zemřelém ví, aby o něm v téže lhůtě podal zprávu Okresnímu soudu v Prostějově. Jiří Lukáš byl nalezen mrtev 12. března 2023 v 8:30 hodin v místě svého bydliště. Na místě provedla šetření Policie ČR a zemřelého ohledala lékařka Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, která konstatovala smrt a datum i určila odhadem na 12. března 2023 v 2:00 hodiny a nařídila provedení zdravotní pitvy, která se nezabývá stanovením data smrti. Přesné datum smrti Jiřího Lukáše nebylo prováděným šetřením zjištěno. Ve věci byly Policií ČR zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Policie ČR, obvodní oddělení Prostějov 1, usnesením ze dne 29. března 2023 věc odložila, neboť ve věci nejde o podezření z trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak. Podle dosavadních zjištění policie k úmrtí mělo dojít v době od 11. března 2023 22:00 hodin do 12. března 2023 8:30 hodin. Jiří Lukáš byl rozvedený, bydlel s kamarádem a měl tři děti. Naposledy jej viděl v pořádku živého kamarád 11. března 2023 v 22:00 hodin.

„Po uplynutí výše uvedené lhůty soud rozhodne o určení data smrti. Poučení: Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Šárka Dušková. (red)

Poslat nový komentář