Sídliště Svornosti čeká regenerace

Sídliště Svornosti čeká regenerace
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města Prostějova schválila zahájení zadávacího řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce „Regenerace sídliště Svornosti“ zadávaného ve zjednodušeném podlimitním. Stavební práce budou probíhat na regeneraci dopravní infrastruktury sídliště a rekonstrukci komunikace Říční v Prostějově – Vrahovicích.

„V první etapě regenerace, konkrétně v souboru „Regenerace sídliště Svornosti“ budou upravovány komunikace, parkovací místa, chodníky, kóje tříděného a komunálního odpadu, oplocení, mobiliáře, řešit se bude také hospodaření se srážkovými vodami. Čekají nás mimo jiné i přeložky sítí, obnova veřejného osvětlení a sadové úpravy. Při „Rekonstrukci komunikace Říční“ je plánována obnova ulice v úseku od křižovatky Tovární a Říční po železniční podjezd. Jedná se o úpravu, která místy využívá stávající dokončené stavby – stávající vozovky, parkovací stání a chodníky,“ vysvětlil primátor města František Jura s tím, že obě regenerace si vyžádají zhruba 25,3 milionu korun (bez DPH).

Předpokládaný termín zahájení prací: od 30. 06. 2022

Požadovaný termín ukončení stavebních prací: do 30. 08. 2023

Požadovaný termín ukončení sadových úprav: do 30. 11. 2023

„Pro spolufinancování akce se ucházíme o dotaci ze Státního fondu životního prostředí České republiky – v rámci Národního programu životního prostředí - Národní plán obnovy. Žádost byla podána ve výši 3,7 milionu korun,“ uzavřel finanční oblast primátor Jura. (red)

Poslat nový komentář