Smrtící překážce chybí označení

Smrtící překážce chybí označení
ilustrační foto
Další fotky: 
Smrtící překážce chybí označení

 

S upozorněním na závažný problém se na PvNovinky obrátila radní Milada Sokolová. O pomoc s odstraněním nebezpečí na stezce u zadní zdi Agrostroje ji požádali sousedé.

„Pořádala jsem letos sousedskou sešlost, kde jsem obyvatele naší čtvrti upozornila, že pokud by věděli o nějakém problému, ráda s jeho vyřešením pomohu,“ vysvětlila radní. Stalo se tak již v několika případech. Podnět z poslední doby, který jí zaslal pan Radek, je natolik závažný, že ho poskytla tisku.

Pan Radek ji požádal o řádné značení ,,smrtící,, překážky v cestě za Agrostrojem. „Tuto zkratku denně využije více jak stovka lidí. Je skvělé, že město cestu opravilo. Je zde ale problém v podobě neoznačené železné tyčky a betonových sloupků. Již jsem byl svědkem úrazu seniora který sloupek přehlédnul,“ vysvětlil.

I podle Milady Sokolové je náprava otázkou označení reflexním sprejem nebo štítkem otázkou minimálních nákladů. „Překážky by tak byly lépe viditelné nejen večer ale i za zhoršeného počasí a viditelnosti,“ dodala. Podle lidí, kteří stezku využívají, by si zasloužila i osvětlení. „Nejde jen o špatnou orientaci ve večerních hodinách, ale také o bezpečnost,“ dodal za všechny pan Radek.

„Podnět spolu s fotografií jsem předala na odbor správy majetku města a věřím, že bude záhy vyřešen,“ dodala Milada Sokolová. (ber)

Komentáře

Dobrý den,když jsem včera procházel po stezce, tak jsem mohl po dlouhé době vidět uklizenou stezku. Uklízeli ji tzv. lidé na dávkách nebo-li bez práce. Byl jsem rád že se s tím zde hnulo, akorát bych uvítal ještě ty odpadkové koše. Jinak se zde budou nadále shromažd'ovat.  

Pokud to není označeno jako cyklostezka, tak je to tudíž chodník a cyklista tam nemá co dělat. Pokud tam pojede a do sloupku narazí, je to jeho problém a dobře mu tak. Tak co se zase dělá humbuk kvůli ničemu.

Dobrý den, pokud vím, tak to není cyklostezka. Z každé strany je značka zákaz vjezdu, která není pro cyklisty výjimkou. Bylo by dobré, aby se spřístupnila i cyklistům, vždyť jde o bezpečnost a ulice vrahovická není moc bezpečná pro cyklistu.

Dobý den,spíš zda-li by byla  cyklostezka v zimě udržována. Mysím si že tuto cestu využívá hodně lidí a díky této překážce by zde napřiklad nemohla vjet multikára s pluhem. S osvětlením bych taktéž souhlasil, nebot' se zde i někdy potulují naši tmavší spoluobčané a jde zde hlavně o bezpečnost. Když si projdete celou cyklostetezku tak uvidíte podél ni spoustu odpadků, ale žádný koš. Proto by bylo dobré zde nějaké zřídit.Děkuji, s pozdravem čtenář          Jan 

Poslat nový komentář