Lidl věnoval ozdravný pobyt v Řecku těžce zkoušené rodině z Baldovce

Lidl věnoval ozdravný pobyt v Řecku těžce zkoušené rodině z Baldovce
Foto lidl.cz

Na tuto rodinu z Baldovce na Prostějovsku se snáší víc smůly, než je zdrávo. Obě děti, malý Jiříček i starší sestřička Barunka, trpí vzácnou genetickou nemocí, kdy jim v těle vznikají nezhoubné nádory. Bohužel i maminka má za sebou onkologickou léčbu. Proto jim nesmírně pomůže pobyt u moře, v řecké Velice.

Jiříček má starší sestřičku Barunku. Ta byla naprosto zdravá, ale v sedmi letech po ráně do hlavy začala trpět velkými bolestmi, a tak ji rodiče taky odvezli na onkologii do Brna. Bohužel tam zjistili, že i ona má stejný typ nádorů jako Jiříček. Barunka nemusela na chemoterapii a rovnou jí nasadili biologickou léčbu a všichni doufají, že u ní se další nádory objevovat nebudou. Ale tím trápení rodiny neskončilo.

Když šla maminka na pravidelný mamograf, objevili ji bulku, která byla zhoubná a musela ven. A tak rodina žije ve velkém stresu. Neví, kdy a kde se zase nádory objeví, děti kvůli velkému množství léků trpí bolestmi bříška, proto se rodiče v noci pořádně nevyspí, prostě mají o své děti strach. Co bude dál, nikdo neví, lékaři doufají, že růst nádorů přeruší puberta. Zda tomu skutečně tak bude, ukáže čas.

„S celou rodinou jsme se sešli v sídle o.p.s. Život dětem před odletem do Řecka. Všichni se na cestu těšili, ale zároveň z ní měli strach. Strach je totiž to, co rodinu provází neustále. Jiříček i Barunka mají kvůli léčbě oslabenou imunitu, Jiříček velmi špatně jí a maminka má kvůli onkologické léčbě zase problémy s klouby. Děti sice pravidelně chodí na CT, ale rodiče nikdy neví, kdy a kde se nové nádory zase objeví, " uvedl mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

Milou společnost všem dělal herec Otakar Brousek ml., který situaci rodiny okomentoval takto: „Já tyhle lidi obdivuji a skláním se před nimi, protože vždycky si představím sám sebe v té situaci, jestli bych to vydržel, takže klobouk dolů, a hlavně jim držím palce.“ (Zdroj lidl.cz)

Poslat nový komentář