Město rozšiřuje likvidaci plevele horkou vodou

Město rozšiřuje likvidaci plevele horkou vodou
foto FCC
Další fotky: 
Město rozšiřuje likvidaci plevele horkou vodou

Město Prostějov ve spolupráci s firmou FCC myslí na životní prostředí a rozšiřuje techniku k likvidaci plevele horkou vodou.

„Informujeme veřejnost o nasazení dvou nástaveb ECLIP M1000 na podvozku Multicar 27, určených k likvidaci plevele horkou vodou /párou/. Zařízení máme zapůjčeno z FCC Znojmo do 8. 9. 2020, a pokud se osvědčí, budou oba stroje nasazeny každý den minimálně po dobu osmi hodin,“ uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil a dodal, že technika bude jako první použita v okolí MŠ a ZŠ, cestní sítě v sadech a parcích.

„Jak jsme deklarovali, budeme postupně tam, kde to je technicky možné, omezovat používání chemie a nahrazovat ji horkou párou,“ doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Před nedávnem také proběhl test a následné vyhodnocení alternativních metod mechanických i chemických. Jako vybraný alternativní způsob, který se bude nadále rozšiřovat, byla zvolena likvidace plevele horkou párou.

"Aktuálně máme vytvořený zcela nový mapový podklad, který tyto lokality přesně nadefinuje," uzavřel Pospíšil. 

Mapu naleznete na: https://www.prostejov.eu/cs/podnikatel/mapovy-portal.html

Všechna místa pro aplikaci alternativními metodami ještě nejsou zaznamenána, postupně se doplňují. Současný zaevidovaný stav je přibližněna své polovině. (red)

Poslat nový komentář