Značení jízdních kol a invalidních vozíků syntetickou DNA se bude konat u Metra 70. V září

Značení jízdních kol a invalidních vozíků syntetickou DNA se bude konat u Metra 70. V září
Foto Městská policie

V rámci projektů prevence kriminality ve městě Prostějově, které byly v roce 2020 podpořeny státní účelovou dotací Ministerstva vnitra ČR a částečně i z rozpočtu statutárního města Prostějově, se uskutečnila již 4. etapa značení jízdních kol a invalidních vozíků syntetickou DNA. Značení probíhalo na služebně Městské policie Prostějov v měsících červnu a červenci. V průběhu těchto dvou měsíců strážníci označili 150 kusů předmětů.

 

Poslední šancí v letošním roce, kdy si budou moci zájemci o značení nechat své jízdní kolo nebo invalidní vozík označit, bude mobilní značení, které proběhne ve dnech 3. a 7. září, na zpevněné ploše před kinem Metro 70. V čase od 15:00 do 19:00 hodin zde bude postaven stan městské policie, kde bude samotné značení a registrace jízdních kol probíhat.

Případní zájemci, kteří by chtěli této služby v terénu využít, by si s sebou měli vzít řádně očištěné jízdní kolo, občanský průkaz a doklad o nabytí jízdního kola, který je možné na místě nahradit čestným prohlášením. Je nutné počítat i s možnou delší čekací dobou, neboť značení a registrace zaberou v průměru 15 minut. V případě deštivého počasí nebude značení realizováno. (red)

Poslat nový komentář