Jde o přestupek, vyhodnotili policisté smrt dvou labutích „dětí“

Jde o přestupek, vyhodnotili policisté smrt dvou labutích „dětí“
ilustrační foto pixabay.com

Ve věci případu úmrtí dvou labutích mláďat, ke kterému došlo v polovině července v Kolářových sadech v Prostějově, provedli policisté podle tiskové mluvčí Miluše Zajícové důkladné šetření a zajistili potřebnou dokumentaci. Na základě získaných materiálů se nepotvrdilo, že by byly naplněny znaky některého z trestných činů. Minulý týden předali příslušnému správnímu orgánu při Magistrátu města Prostějova spisový materiál k projednání přestupku, který rozhodne dle svých kompetencí.

Připomeňme okolnosti, za kterých přišla v pondělí 16. července dvě labutí mláďata o život. „Městská policie byla v pondělí odpoledne telefonicky upozorněna na incident v Kolářových sadech, kde měl volně pobíhající pes honit labutě. Po příjezdu na místo byla nalezena dvě uhynulá mláďata. Protože se jedná o neznámého pachatele, případ jsme předali Policii ČR,“ sdělil PvNovinkám ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík.

Informaci tehdy potvrdila redakci policejní mluvčí Miluše Zajícová: „Oznamovatelka strážníkům uvedla, že majitele psa upozornila na nevhodné chování, ale byla neznámým mužem napadena slovními výhružkami. Na uvedeném místě byla následně nalezena dvě uhynulá mláďata labutí.“ 

Podle informací PvNovinek byl majitel psa, který labuťata uštval, záhy dopaden. Původně policisté uvedli, že by mohl být stíhán za trestný čin týrání zvířat a přestupek proti občanskému soužití. Jak se zdá, druhá varianta je nakonec správně. O případu budeme dále informovat. (ber)

Poslat nový komentář