Úžasný bromelain najdeme v ananasu

Úžasný bromelain najdeme v ananasu
Ilustrační foto ber

Ananas je oblíbené chutné ovoce, které je se jí na našem světě po celá staletí. Nejen, že ananas dobře chutná, ale je také velmi zdravý pro naše tělo. Mezi hlavní účinky, proč jíst ananas, patří zejména posílení imunity, dobré trávení, brání naše buňky před oxidačním stresem, ale také působí protizánětlivě.

Ananas je zdrojem vitamínu C, manganu, vitamínu B6 a dalších důležitých vitamínů a minerálů. Obsahuje také minerály jako je měď, železo, vápník a sodík. Ananas obsahuje velké množství vody a velmi málo kalorií, a tak se může hodit do diety, když se to s jeho množstvím nepřežene.

Ananas obsahuje také enzymy, které podporují naše trávení potravy v žaludku. Enzym bromelain podporuje trávení bílkovin, posiluje imunitu těla, snižuje tvorbu zánětů v kloubech a svalech, má pozitivní účinek při artritidě. Bromelain může také snižovat risk vzniku rakoviny.

Ananas je dobrá varianta ovoce při dietě a hubnutí, jelikož obsahuje velké množství vody a relativně málo cukru. Ananas navíc podporuje trávení bílkovin, kterých jíme při dietě více.

V přírodním léčitelství se čerstvě vymačkaná šťáva používá při horečnatých onemocněních a duševních chorobách. V karibských zemích si ananasu cení jako afrodiziaka. (ber)

Poslat nový komentář