Autobusová linka č. 61 bude přetrasovaná

Autobusová linka č. 61 bude přetrasovaná
Ilustrační foto ber

Rada města Prostějova doporučuje zastupitelům schválit dodatek ke smlouvě s firmou FTL, která ve městě zajišťuje městskou hromadnou dopravu. Důvodem je změna trasy jedné z linek.

„Na základě požadavků občanů města Prostějova navrhujeme zastupitelům schválit dodatek smlouvy s FTL, který zohlední přetrasování linky 61. Zejména lidé z domů v ulici Krasická tuto změnu požadovali, protože aktuální stávající trasy linek č. 4, č. 7, č. 41 v této lokalitě nezajišťují dopravní obslužnost k nemocnici, což nově trasa linky 61 napraví. Trasa linky č. 61 by po přetrasování byla odkloněna ve směru od nemocnice na kruhovém objezdu na ulici Plumlovská rovně na ulici Anglická, dále ulicí Anenská a ulicí Krasická na zastávku Prostějov – koupelky a Prostějov Krasice. Trasa linky by pak pokračovala stejně jako dosud na zastávku Domamyslice a zpět,“ vysvětlila změnu náměstkyně pro dopravu Alena Rašková.

Dle kalkulace dopravce FTL dojde však k navýšení počtu kilometrů o 3 520, což si vyžádá finanční kompenzaci ve výši 173 149,- Kč. (red)

Poslat nový komentář