Popelkův Lombargini zvítězil v třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou

Popelkův Lombargini zvítězil v třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou
Foto Bohumil Křižan

Sobotní mítink v Pardubicích nabídl devítku dostihů. Pozornost byla upřena především na třetí díl kvalifikačního seriálu na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Do této Ceny firmy Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. odstartovalo 12 koní. Z vítězství se radoval desetiletý hnědák stáje EŽ Praha, kterého trenér, a navíc i chovatel Stanislav Popelka z Hvozdu připravil pro žokeje Jana Odložila.

Byl perfektně připravený, skákal dobře. Nějaké chybičky tam byly, ale to se vyladí. Rok neběhal. Udělal na mě velký dojem,“ chválil desetiletého hnědáka Jan Odložil. „Jak jsem skončil na dráhu, cítil jsem, že má ještě hodně sil. Už jsme šli dopředu a už to byla jeho parketa,“ dodal vítězný žokej. Spokojený byl i trenér Stanislav Popelka. „Když se vyhraje, vždy se to dobře hodnotí. Žokej mu udělal takový dostih, jaký potřeboval. Šli jsme to dneska na jistotu, abychom měli kvalifikaci a nemuseli až do poslední kvalifikace v září. To se všechno splnilo, a ještě tam byla ta třešnička na dortu,“ řekl Stanislav Popelka a nastínil další plány. Lombargini možná půjde na podzim ještě nějaký přípravný dostih, možná půjde až do Velké pardubické.

Trenér Popelka tentokrát do Pardubic přivezl celkem 9 koní a odjížděl v celku spokojený. „Trošku mě zklamal Mahony, ale jinak jsme byli třikrát druzí, vyhráli jsme kvalifikaci, měli jsme nějaká další umístění – myslím, že jsme měli dobrý den.“

Za Lombarginim na druhé pozici doběhl Direct Lagrange před Vandualem, Lodgian Whistlem a Imphalem. Dostih dokončilo 8 koní. Po třetí kvalifikaci tak má podmínky pro start v letošním ročníku Velké pardubické splněno už pětadvacet koní. (red)

Poslat nový komentář