Nedostatek financí odsunuje řadu investičních akcí na neurčito

Nedostatek financí odsunuje řadu investičních akcí na neurčito
Nepříjemný zlom v Melantrichově ulici je řidičům už řadu let trnem v oku.

Město Prostějov hospodaří v letošním roce se schodkovým rozpočtem. Recese hospodářské krize a vázané finance v investičních akcích, které město zahájilo v loňském roce, nedává moc šancí řadě projektů, jež tvoří výdajovou stránku rozpočtu.   

I přes razantní škrty ve všech výdajových položkách bude pro vedení města těžké rozhodnout, která investiční akce dostane prioritu a kterou bude možné odsunout do dalšího období. Jedním z nejbolavějších míst je stav komunikací ve městě. Přestože v posledních letech prošla celkovou rekonstrukcí řada z nich v různých lokalitách, tempo je pomalé a na opravy čekají další desítky zdevastovaných úseků. Například už v loňském rozpočtu byly vyčleněny finanční prostředky na rekonstrukce komunikací v ulicích Foerstrova, Čechovická, Žitná, Svolinského a sídliště Hloučela, do rozpočtu jsou začleněny i pro letošní rok. 

Na rekonstrukci čeká také komunikace v ulici Melantrichova. Silnice je jako jediná přístupová cesta k základní škole i k části sídliště Hloučela velice frekventovaná, přesto je už několik let řidiči kritizována. Před několika lety financovala radnice opravu části vozovky. Stavební firma však neprovedla dostatečné terénní úpravy a kvůli přílišnému vyspádování vznikl na vozovce nepříjemný zlom. Vedení města naplánovalo rekonstrukci Melantrichovy ulice na letošní rok a v rozpočtu je deponovaná částka 4 miliony korun. Je však otázkou, zda tato sumička „zbude“ v napnutém rozpočtu a řidiči budou konečně jezdit po rovné silnici.     

(jap) 

Poslat nový komentář