Kraj plánuje rekonstrukci další budovy staré nemocnice

Kraj plánuje rekonstrukci další budovy staré nemocnice
ilustrační foto

Olomoucký kraj plánuje u tří ze svých příspěvkových organizací zrekonstruovat prostory za peníze z dotace Regionálního operačního programu Střední Morava. Jedním z nich je i Centrum sociálních služeb v Prostějově, kde má kraj v úmyslu zrekonstruovat další budovu bývalé nemocnice. 

Kraj má v úmyslu investovat do sociální oblasti více než 80 milionů korun. Krajští radní chtějí pro investice využít úvěru z Evropské investiční banky ve výši 20 milionů korun, zbylé miliony chce kraj získat z evropských peněz. Financování projektů však musí ještě schválit dubnové zastupitelstvo. 

„Prostory příspěvkových organizací v sociální oblasti již delší dobu čekají na opravy a modernizaci.  V Prostějově bychom za dotaci kompletně zrekonstruovali budovu, která dříve sloužila jako chirurgický pavilon a v současné době se nevyužívá. Plánujeme proto v centru vytvořit například zázemí pro denní stacionář s kapacitou až dvacet klientů,“ uvedla náměstkyně hejtmana Yvona Kubjátová.. Olomoucký kraj využil v tomto případě výzvu Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava zaměřenou na rozvoj infrastruktury sociálních služeb. Žadatelé mohou čerpat na své projekty celkem 219 milionů korun. Individuální projekt získá maximálně 50 milionů korun.

Centrum sociálních služeb v Lidické ulici v Prostějově je rozděleno na Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem, kde je v současné době 76 uživatelů. Celková kapacita zařízení je v současné době 209 osob ve třech pavilonech.    

(jap) 

Poslat nový komentář