Městu se podařilo vytvořit 14 parcel pro stavbu rodinných domů

Městu se podařilo vytvořit 14 parcel pro stavbu rodinných domů
Foto Magistrát města Prostějova

Prostějov dlouhodobě trápí nedostatek parcel, kde by si lidé mohli postavit nové bydlení. Teď se magistrátu podařil na tomto poli znatelný úspěch, když se povedlo spojit pozemky, na nichž se bude moci v budoucnu začít stavět.

Roční vyjednávání o výši kupní ceny a následný odkup pozemku od soukromého vlastníka přinesl možnost vytvořit 14 stavebních parcel pro stavbu rodinného bydlení. Tyto pozemky vhodné pro zástavbu se nachází ve Vrahovicích.

„Aktuálně jsme získali do vlastnictví pozemek ve Vrahovicích, konkrétně v ulici Mikoláše Alše – v blízkosti koupaliště. Tato lokalita byla dlouhodobě v našem hledáčku. Nyní se pozemek podařilo získat na základě vzájemné dohody s vlastníky. Otevřela se tím cesta umožnit zde, a na dalších dvou vedlejších městských pozemcích, budoucí výstavbu rodinných domů. Záměr je v plánu již od roku 2014 a má za cíl podporu rodinné výstavby a rozvoj této lokality. Jsme rádi, že bychom tímto mohli uspokojit poptávku obyvatel města po stavebních parcelách,“ uvedla 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová, která má právě nakládání s majetkem města na radnici na starost.

Poslat nový komentář