dezert

Eva Mlčochová ze Seloutek okouzlila posluchače rozhlasu kozičkovým dezertem

Foto Český rozhlas

V neděli vyvrcholil ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu pátý ročník kulinářské soutěže Pochoutkový rok. Na velké finále bylo do pražského Divadla U Hasičů pozváno všech 30 soutěžících se svými rodinami a blízkými.  Uspěla i paní Eva Mlčochová ze Seloutek, která posluchačům nabídla unikátní kozičkový dezert.

Během finále Pochoutkového roku předal ředitel Sekce generálního ředitele Českého rozhlasu Jan Menger vítězce posluchačské ceny Evě Mlčochové za její kozičkový dezert poukázku na nákup kuchyňského vybavení v hodnotě 15 000 Kč. Paní Mlčochová plakala dojetím, protože si nedovedla představit, že by mohla vyhrát. Všem také doporučila, aby si zkusili připravit tento jednoduchý recept z plodů černého bezu, který se naučila od své tchýně. Ta jej dělávala pokaždé, když na konci léta dozrávaly plody černého bezu, kterému na Hané neřeknou jinak než „kozičky“.

Regionální potravinou je tvarohový dezert ze Zlaté farmy

Foto ČSIF

Celkem osm výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Olomouckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2020. O toto ocenění se letos v kraji ucházelo 107 produktů od 42 výrobců. Získal jej i tvarohový dezert karamel Zlaty Ronzové Mádrové ze Zlaté farmy Štětovice.

O značku soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení bylo v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje. Dalšími ceněnými byly Králičí tlačenka AGROLAPIN s.r.o, Dančí paštika s divokým kořením Designfood s.r.o., sýr Roztomilák PROFI MP STAVBY s.r.o., Farmářský pšeničný kváskový pecen WELLART, s.r.o., pivo HOLBA Premium Pivovar Holba a.s., Salát ledový ZELTR AGRO a  Pšeničná mouka hladká světlá MJM agro a.s.