zmrzlina

Zmrzlinový fantom řádí, i když jeden už byl dopaden

Ilustrační foto pixabay.com

V dosud přesně nezjištěné době přes noc ze soboty na neděli se dosud nezjištěný pachatel vloupal do prodejny zmrzliny v Plumlovské ulici v Prostějově. A není to letošní první vloupání. 

Po násilném vniknutí pachatel z prodejny odcizil finanční hotovost přesahující 10 tisíc korun. "V případě dopadení a prokázání viny pachateli tohoto skutku za přečin krádež hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Zaměřil se na zmrzlinové stánky. A bude potrestán

Ilustrační foto pixabay.com

Z přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci viní prostějovští kriminalisté devětadvacetiletého muže z Brna. Těchto skutků se měl obviněný muž dopustit přes noc z 16. na 17. června 2020 tím, že se násilím vloupal do dvou zmrzlinových stánků na území města Prostějova.

Škoda způsobená při vloupáních poškozením vybavení a odcizením finanční hotovosti nebyla dosud kompletně vyčíslena, ale již dosáhla bezmála 27 tisíc korun.

Přes noc z 2. na 3. července tohoto roku se pak měl stejný muž do jednoho z dříve napadených stánků vrátit a svůj čin zopakovat. V tomto případě ve stánku k odcizení nic nenašel a došlo tak pouze k opětovnému poškození vybavení. Výše způsobené škody dosud vyčíslena nebyla.

Zmrzlinu v Kostelci zavřela hygiena!

ilustrační foto

 

Hygienici v červenci zakázali činnost šesti prodejnám zmrzliny. Důvodem bylo hrubé porušení hygienických zásad při výrobě a manipulaci s potravinami. Jedna z prodejen je v Kostelci na Hané.

Jde o stánek s točenou zmrzlinou U Pošty v Brně - Starém Lískovci, prodejnu točené zmrzliny v přívěsu ve Vranově nad Dyjí (před hrází), Asijské občerstvení na náměstí Míru a firmu P.A.M.O. Asijské pokrmy v Litvínově, prodejnu zmrzliny v přívěsu v Lichnově a stánek s prodejem točené zmrzliny v Kostelci na Hané.

Letní zmrzlinové dny

ilustrační foto

Horké letní dny, kdy se mnozí lidé chladí zmrzlinou, se mohou změnit v noční můru. Vanilková, ovocná či ořechová dobrota, pokud není správně vyrobena a skladována, může být i velkým nebezpečím. Jeho podoba má různá jména jako třeba salmonela či listérieoza.

„Jsme na začátku sezóny a odběry zmrzlin probíhají. Provozovny, kde se připravuje zmrzlina, kontrolujeme pravidelně a k dnešnímu dni závažnější nedostatky v zásadách provozní ani osobní hygieny nebyly zaznamenány,“ informovala nás vedoucí oddělení prostějovské hygieny výživy, Zuzana Bartošová. A co na nás může vůbec číhat?